20160408 - ASEBangers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NIEUWS

ASE Teamraceweekend
4 augustus 2016

ASE Teamraceweekend, een korte terugblik!

Eind januari gingen voor zowel de Unlimited Bangers als de Bangerstox teamraces de inschrijvingen open. Verwacht werd dat binnen enkele dagen de startplaatsen opgevuld zouden zijn. Dat bleek echter niet zo te zijn, enkele uren ook niet.... Binnen enkele tientallen minuten waren 60 teams ingeschreven.... Uiteindelijk werden dat 31 Bangers en 31 Bangerstox teams. Hier had niemand op gerekend. Wat volgde was een grote uitdaging en uiteindelijk d.m.v. een compromis met de teams hebben we een oplossing kunnen vinden om dit bizar hoge aantal rijders allemaal te kunnen laten starten, 248 + 124 = 372 rijders. Plus nog de 120 Bangers die de zondagraces tot een succes hebben gemaakt = totaal bijna 500 gestarte rijders....

In goed overleg met de teamcaptains hebben we besloten om hun wens in vervulling te laten gaan, namelijk met het gehele team (8) tegelijk de baan op. Dit versterkte toch het onderlinge teamgevoel, en vanuit het publiek zijn de races beter te volgen omdat er nu 4 hele ipv 8 halve teams (2014/15) tegelijk op de baan kwamen.
Daar stond wel tegenover dat er een format ontwikkeld was die niet de nadruk op het "racen" legde. De rijder die als eerste finishte, zijn team was het winnende team en ging een kwalificatieronde verder. Van diezelfde heat ging ook het best entertainende team (bepaald door een tienkoppige onafhankelijke jury) een kwalificatieronde verder.

Zodoende werd er een prachtige mix tussen racen en wrecken laten zien door de 31 teams! Over het algemeen werd dit format zeer goed ontvangen. In de uitslagentabel hiernaast is goed te zien hoe sommige teams zich al racend of entertainend door de rondes heen geworsteld hebben, heel leuk te zien!
De zaterdag / Bangers Teamrace beschouwen we als zeer geslaagd, ontzettend veel vrolijke en tevreden mensen en ook in acht en een half uur het hele progamma verwerkt! De zondag stond in het teken van de Bangerstox teamrace. Al de Bangerstox coureurs reden met een transponder zodat de puntentelling vrijwel automatisch, maar zeker vlekkeloos verliep. De racecontrol had dan ook iets minder druk wat de reden was dat alle 31 teams van start mochten gaan.

Elke coureur had de mogelijkheid om punten te scoren voor zijn of haar team. Ook van het dagverloop van de Bangerstox is hiernaast een uitslagen tabel te zien. Ook op zondag diverse Bangerraces te zien die eigenlijk allemaal de naam DD waardig waren. Werkelijk snoeiharde races waar de overgebleven auto's van de zaterdag plus nog enkele nieuwkomers door de coureurs waardig afgeschreven konden worden. De zondag / Bangerstox teamrace en Bangers Allkomers beschouwen we ook als zeer geslaagd!

Over het hele weekend gezien met opgeteld bijna 500 startende Bangers en Bangerstox liep alles eigenlijk op rolletjes. Onze dank gaat dan ook uit naar al onze ASE Bangers vrijwilligers, die hun onevenredig zware taak (velen stonden twee dagen lang vol concentratie en oplettendheid) uitmuntend volbracht hebben! Ook veel respect voor de Speedway Emmen medewerkers in het bijzonder alle trekker / verreiker chauffeurs en verder alles en iedereen die het weekend gemaakt hebben tot wat die was!

Ten slotte Bakkerij Timmer uit Nieuwleusen bedankt voor de 250 belegde broodjes zondagochtend voor de coureurs!!!UNLIMITED BANGERS TEAMRACE 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu