20160414 - ASEBangers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NIEUWS
ASE Saloonstocks 9 APRIL 2016 coureurs verslag
14 april 2016


Saloon stocks 09-04-2016, door #467 Johan Kooiker

SaloonStocks begon voor mij met de Bangerstox in 2015. Mijn broertje #53 reed al enkele jaren, en na een paar keer aan de kant gestaan te hebben leek dit mij ook wel wat voor mijzelf. Ik had nog mijn oude wegauto staan, een e30 320i welke daar prima geschikt voor zou zijn.
 
Na het bouwen en het rijden van de eerste racedagen kreeg ik de smaak steeds meer te pakken. Ik ben toen eens op zoek gegaan naar een transponder, aangezien de onderlinge strijd niet echt duidelijk werd omdat ik zonder reed.

Eind vorig jaar/ begin dit jaar waren er plannen om met 3 e30 stations aan de start te verschijnen.  Aangezien een van de broers moest laten afweten hebben Martijn en ik onze auto’s gedurende het jaar gebouwd, waardoor we iets meer tijd hadden om ze ook nog van een leuk opvallend uiterlijk te voorzien. Beide auto’s werden voorzien van een oogverblindend wit lakje, gevolgd door enkele strepen waarna de tekst “The Brothers” natuurlijk niet mocht missen.

Ook had ik in de aanloop nog ergens een transponder op de kop weten te tikken, waardoor de onderlinge strijd tot op de seconde nauwkeurig gevolgd zou gaan worden.
 
Dit jaar de auto voorzien van een iets lichtere motor, een 1600 4cilinder. Dit in de hoop de auto iets makkelijker door de bocht te krijgen zonder al te veel onderstuur te hebben. Hoewel ik nu toch wel de pk’s mis, viel het mij niet tegen hoe goed ik bij kon blijven bij de “grotere” 2.0 Ford motoren.
 
Plan voor race 1 was het heel houden van de auto, het rustig rijden van de rondes zonder al te veel in het gedrang te komen, en om punten mee te sprokkelen. Helaas is dit toch uitgedraaid op een iets ander verhaal. Als je toch eenmaal in de auto zit en je krijgt het gevoel dat je harder kunt, ja, dan blijft dat niet alleen bij rustig rondjes rijden natuurlijk! Voor mij pakte dit goed uit, waardoor ik als eerste over de streep kwam.

Race 2 ging al niet veel minder. Rustig rijden was en niet echt bij, en het pedaaltje werd wederom plat op de vloer gelegd. Redelijk wat strijd onderling, waardoor ik niet verder kwam dan een 5e plaats. Ook kreeg ik het in deze race aan de stok met meerdere auto’s tegelijk, waardoor mijn neus een flinke klap te voorduren kreeg. De monteurs in de pits hebben een puik stukje vakmanschap afgeleverd , waardoor het radiateurtje weer op zijn plek gezet kon worden, en de strijd in race 3 weer verder kon gaan.

Race 3 begon de baan een beetje droger te worden, dus wat minder last van rondvliegende stukken modder. Best lastig om op het rechte stuk de auto recht te houden met 1 hand, terwijl je met de andere hand de modder van de camera af poetst. Toch ook weer lekker gereden, iemand een klein zetje kunnen geven waarna ik de deksel net zo hard in de volgende bocht op de neus kreeg. Na een kleine 360ér snel weer de neus de juiste richting op gekregen en toch nog weer als 4e gefinisht.

Voor de finale nog kleine paniek, bij het oprijden van de baan gaf de auto van Martijn geen enkele kik. Na wat gerommel met wat kabeltjes toch de wagen weer aan de praat gekregen waarna we beiden de baan op reden. Hier wachtte mij nog een verrassing namelijk dat ik in de dag top 5 stond, en dus achteraan “mocht” beginnen. Hier ook weer een voorzichtige start gemaakt, en langzamerhand naar voren gekropen en toch nog weer uit weten te rijden.

Al met al, ook omdat het weer natuurlijk super mee zat, een zeer geslaagde eerste editie van de Saloon Stocks! Op naar de volgende!

Johan #467
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu