20160702 - ASEBangers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NIEUWS
Rijdersbriefing ASE Teamrace 16 juli 2016
2 juli 2016


 

In dit bericht staat een boel informatie wat voor jullie handig is om te weten.

Om te beginnen, de immense populariteit heeft nóg meer teams weten te prikkelen dan vorig jaar. Welgeteld 31 teamcaptains komen met hun team van 8 naar Emmen. Dat houd in totaal 248 Bangers. Dat houd ook in dat we elke vierkante meter rennerskwartier hard nodig zijn. Dus op zaterdag geen Bangerstox auto’s tussen de Bangers. Bangerstox auto’s die om wat voor reden dan ook toch meegenomen worden moeten op de parkeerstrook tussen de schietbaan en de motorcrossbaan geplaatst worden, of op de motorcrossbaan zelf. Het zelfde geld voor caravans, zoek dan een rennerskwartierplek buitenom zodat je de caravan op de motorcrossbaan kunt plaatsen.

Vrijdagavond vanaf 18:30 uur kunnen auto’s alvast ter keuring worden aangeboden. Je kunt dan ook al vast een daglicentie voor de zaterdag  regelen indien nodig. We werken nu met een iets aangepast system. Elke auto krijgt een sticker waarop de keuringspunten opgeschreven worden. Deze sticker blijft de hele dag op de auto zodat gezien kan worden of de punten 100% zijn uitgevoerd. Bij slijpwerk kunnen de keurmeesters er voor kiezen om zelf aan het slijpen te gaan, of de coureur gaat slijpen en mag pas terug komen voor de herkeuring als alle auto’s de keuring zijn gepasseerd.(met als risico te laat voor de eerste heat.) Is vrijdagavond (om 21:30 stoppen we) je Banger goedgekeurd, dan mag je even op de Bangerarena testen. Max 1 tegelijk mag je, uiteraard volgens reglement, een paar rondjes lol maken. Wel onder voorbehoud van de toestand van de baan. Uiteindelijk parkeren op het middenterrein achter slot en grendel.

Zaterdag om 8:00 uur gaat het hek open naar de baan en vervolgen we de keuring op de zelfde manier als vrijdag, echter dan geen testrondjes. We hopen om 11:30 klaar te zijn, 12:00 starten met de races.Elk team mag een (vooraf bekend gemaakt ivm verzekering) Teamcoach tijdens de race op het middenterrein positioneren. Deze heeft een oranje of geel hesje aan met de teamnaam erop. Deze teamcoaches staan in de binnenbochten bij de vlaggers. Uiteraard alleen als zijn of haar team racet en mag dan aanwijzingen geven. Na afloop (rode vlag) mogen alle Bangers meteen naar het rennerskwartier , dit voor een vlot dagverloop, en om de racecontrol rustig de tijd te geven te bepalen wat de raceuitslag is. Er worden dan ook geen bekers vergeven voor heatoverwinningen. Zodra de heatuitslagen bekend zijn worden ze via de teamcaptains groepsapp en via facebook verspreid. Zo kan iedereen het raceverloop volgen. Het draait uiteindelijk om 2 dingen, de coureur die als eerste finished, zijn team wint en is een stap verder om de finale te behalen. Alsook het Best Entertainende Team maakt die zelfde stap.
 
Door de vele Engelse rijders (>20) en dus de RHD auto’s is blokken ten strengste verboden. Niet van binnen naar buiten, niet van buiten naar binnen, geen risico’s opzoeken. Vergeet ook niet de regel: géén T-bone tegen een auto die vlak (1 meter) bij de boarding staat. En onnodig een rode vlag vragen betekent einde raceweekend voor de betreffende coureur. Blijf in de pitlane bij je Banger!  Let goed op de aanwijzingen van de pitlaneofficial! Het is zeer, zeer belangrijk alles doorstroomt! De blauwe bus is weg, dus meer ruimte in de pitlane, probeer zo ver mogelijk naar voren te rijden aub.
 
Wordt vervolgt, bedankt voor jullie medewerking!
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu