2016102123 - ASEBangers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NIEUWS
Laatste nieuwsbrief voor Blue Oyster Trophy 2016
21 oktober 2016


Morgen is het zover, voor de zevende keer, de Blue Oyster Trophy! Met uiteindelijk precies 160 rijders op de startlijst een dag vol met aktie en sensatie.  Ook de demo met 11 Saloon Stockcars zal de sensatie voortzetten!
We starten de dag vanaf 8:00 uur met de licentiecontrole (daglicentie kan gehaald worden in de blauwe unit naast de keuring) en technische keuring. We zijn de tijd hard nodig dus kom aub op tijd.

Rond 11.30 verwachten we alle Bangers door de keuring te hebben, denk aan de milieu zeiltjes onder de auto’s in het rennerskwartier. Vanaf 11:30 is er een training mogelijkheid  voor de Saloon Stockcars zodat ze hun overbrenging perfect op de baan af kunnen stemmen voor de races beginnen en de baan kunnen verkennen.
Vervolgens proberen we om 11:45 te starten met de voorstellingsronde van de Unlimited Bangers.
 
Alle coureurs mogen  door monteurs,  vrienden of familie  “gereden” worden.  
 
TUSSEN 11:45 EN 12:15 RIJDT IEDEREEN STAPVOETS OVER HET GEHELE RENNERSKWARTIER!!!!!
 
De coureurs die in de eerste heat zijn ingedeeld mogen op het middenterrein wachten en de gordel vast maken.  Ook de Best Painted en de Smart Car Awards worden er tussen uit gepikt en mogen op het middenterrein plaats nemen, zodat ze mooi in de belangstelling staan! Degenen die deze Awards uitgereikt krijgen zijn meteen voor de finale geplaatst en zijn NIET verplicht de eerste manche te rijden.


 
* Uitgezonderd de Consolations tellen alle heats mee voor het puntenklassement 2017, het is niet toegestaan om aan meer dan één allkomers deel te nemen.

* Uitstappen tijdens de race is NIET toegestaan, ook niet op het infield.

* Rijderswisseling is NIET toegestaan

* Uitgezonderd de voorstellingsronde mag er NIET meegelift worden op een Banger.

* Blijf in de pitlane tijdens het opstellen voor de volgende race bij je Banger, blijf ook niet achteraan wachten maar rij telkens zo ver mogelijk naar voren.

* Parkeer je Banger niet langs het gaas, de uitrijstrook moet door de sleeptrekkers in twee richtingen berijdbaar zijn.Over de Saloon Stockcars, de eerste racedag op Speedway Emmen is op 8 april 2017. Het uitgangspunt van het reglement zal het engelse SSCA ORCi zijn. Echter de eerste 2 jaren zullen ook nog national 2 ltr Saloons toegelaten worden. Bekijk ze eens van kortbij. De oranje in de lijst zijn 2 ltr Saloons, de groene SSCA ORCi. 
De reden van de 2 opstart jaren met 2 ltr Saloons erbij is omdat daar nog een aantal van raceklaar staan, terwijl de SSCA ORCi Saloons nog gebouwd of gekocht gaan worden. Het SSCA ORCi Nederlandstalige reglement is zeer spoedig beschikbaar.
We hopen met deze demo een goede indruk achter te laten en de coureurs zijn bereid om je te woord te staan en om uitleg over hun Stockcar te geven. Alle rijders  en bezoekers een goede reis gewenst, en dat we met ons allen van een prachtige dag mogen genieten!

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu