20170123 - ASEBangers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NIEUWS
ASE Transpondernieuws
22 januari 2017


 
De transponder voor de tijdwaarneming.

 
Om in 2017 aan de stox en stockcars kampioenschappen deel te nemen ben je een transponder nodig voor de tijdwaarneming, en met ingang van seizoen 2018 ook de Bangers. Elke coureur is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen transponder, dus in dit bericht wat info over hierover.
 
Welke transponders werken op Speedway Emmen:
 
 
Dat is de oranje AMB MX transponder
 
En de zwarte met oranje streep X2 MX    
 
 
Het nadeel van de AMB MX is dat deze verouderd kan zijn met als gevolg  een zwakke accu, dus zwak signaal. Een indicatie voor de staat van de accu is het groene lampje dat na minimaal 24 uur opgeladen te zijn max 4 keer kort achter elkaar knippert. Dus 4 keer knipperen is goede accu. Een slechte accu, of een niet goed opgeladen accu is kwetsbaar voor fouten in de tijdwaarneming.
 
Het voordeel van de AMB MX is dat het je eigendom is na aanschaf. De prijs voor een gebruikte (nieuw niet meer leverbaar) kan varieren van  €150,- tot €275 afhankelijk van de leeftijd en de accesoires die erbij zijn.
 
Het nadeel van de X2 MX is dat het een lease contract is wat je afsluit, 1 of 2 of 5 jaar.  
 
Het voordeel is dat er veel meer mogelijkheden zijn. Hij is via een upgrade aan te sluiten op je accu, via een app op je smartphone kun je zelfs je rondetijden inzien, en je bent verzekerd van een krachtig signaal. Via deze link kun je meer info vinden over deze transponder: http://www.mylaps.com/nl/products/x2-transponder-mx/1654
 
 
Het monteren van de transponder kan het best zoals in onderstaande schets


 
 
Je kunt een vierkant framepje lassen van 15 x 15 cm, met een strip in het midden. De transponder dan rechtop, in de lengterichting van de auto plaatsen.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu