20170407 - ASEBangers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NIEUWS
 
Nieuwsbericht betreffende de Bangers en Saloonstox, en de Saloonstockcars.

 
Er zijn in deze klassen prachtige aantallen inschrijvingen, wat onherroepelijk geweldige races tot gevolg gaat hebben. De Saloonstox rijders hebben volgens het nieuwe reglement een flinke versteviging uitbereiding gekregen, en via de social media zijn al veel foto’s voorbij gekomen dat hier gretig gebruik van is gemaakt. Dat wordt dus een beetje botsen en duwen zonder dat meteen de vooras haaks onder de auto ligt!

 
Desalniettemin gaan we uit van spectakulaire, maar vooral sportieve races!

 
Nog een mededeling, na bestuursoverleg is toch besloten om de per dit jaar ingevoerde regel voor de Saloonstox, om zonder autocontact niet te mogen passeren, uit het reglement geschrapt. Vooralsnog blijven de spelregels voor de Bangerstox en Saloonstox gelijk;

 
·         Alleen linksom duwen
 
·         Absoluut niet op stilstaande auto’s inrijden
 
·         Géén follow-inn
 
·         Lekke band is zwarte vlag is einde heat
 
·         Niet moedwillig ernstige schade toebrengen aan een ander zn auto
 
·         Alle deelnemers kunnen 3 heats rijden
 
·         De 30 beste transponderrijders hebben een finale plaats

 
Vanaf 8:30 kunnen de licenties afgehaald worden in de blauwe unit naast de keuring. Aansluitend kunnen de auto’s raceklaar ter keuring aangeboden worden. Om 11:30 hopen we alle dat alle auto’s positief de keuring hebben gepasseerd.

 
Rode vlag:

 
Om de heropstelling te vergemakkelijken alsook de trackofficial veiligheid te vergroten betekend een rode vlagsituatie (niet na de finishvlag uiteraard) Onmiddellijk stoppen en /of in elk geval niemand meer te passeren. Als elke deelnemer dit netjes hanteert, tonen ze hun sportiviteit en begrip voor de situatie. Als elke rijder stilstaat bepaald de trackofficial wanneer er weer gereden mag worden. Doe dit niet op eigen initiatief.

 
Pitlate:

 
Er is heel veel deelname in 6 (!) verschillende klasses. Dit vraagt om een vloeiende en vlotte voortgang van de dag. Blijf in de pitlane dus bij je auto, en rij zo ver mogelijk naar voren, daar is de pitlate het breedst. Er rijdt de hele dag iemand met een quad over het rennerskwartier om de juiste heat te mobiliseren. Toch blijft het de verantwoording van de coureur zelf om op tijd aanwezig te zijn. Op de blauwe licentieunit hangt de heatindeling, maak er een foto van om jezelf te informeren!

 
Met de 2 ltr Saloonstockcars zijn we een nieuwe weg ingegaan. Voor zowel de rijders als het bestuur een grote uitdaging met een goed gevoel. Een start met 16 Saloons is ver boven onze verwachting maar versterkt het goede gevoel en bevestigd dan Emmen er “rijp”voor is. We denken dat veel belangstellenden echt razend benieuwd zijn! Sochtends hebben ze de mogelijkheid om hun overbrenging te testen, want dat speelt nogal een grote rol op het slagen van de eerste heat. De rijders hebben er ongelooflijk veel zin aan, een schouderklop voor deze jongens, die volledig in het ontwikkelen van deze klasse geloven kan heel simpel door een enorm applaus van het publiek voor de eerste start!
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu