20170730 - ASEBangers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NIEUWS
Nabeshouwing Teamrace
30 juli 2017

UITSLAGEN TEAMRACES
  
Inmiddels zijn de meeste van ons weer een beetje bijgekomen van de teamrace. Toch altijd weer een van de meest drukke racedagen van het jaar. Ga er maar aan staan. Ruim 240 bangers laten rijden op 1 dag. Dit vergt veel planning en voorbereiding van zowel de organisatie als van de rijders. Ook roept het wat stress op: Is er nog genoeg ruimte voor iedereen, en vooral wat gaat het weer doen? Heeft iedereen het spul op tijd af, kunnen we tijdig vertrekken, kunnen we een goede plek bemachtigen en voor sommigen natuurlijk vooral; hebben we wel koud bier en genoeg vlees?
 
 
Het rennerskwartier begon vrijdagmiddag al op tijd vol te lopen zodat er aan het eind van de avond toch alweer zon 70 autos gekeurd waren. Bij aankomst zaterdagochtend bleek het al een drukte van jewelste en de pitlane was al vroeg goed gevuld. De keuring verliep erg soepel, De autos waren over het algemeen zeer netjes gebouwd en ook de engelsen hadden het reglement goed doorgelezen. Onze complimenten hiervoor!!
 
 
Onze stiekeme verwachting was dat het nwe format dit jaar nog beter zou werken als vorig jaar omdat de teams er nu wat aan gewend waren. Dit begint al met het opstellen in de pits en op de baan maar ook het afslepen. Hoe soepeler dit alles verloopt hoe beter de dag gaat. Het blijft altijd toch een beetje spannend of het loopt zoals je hoopt. Maar tijdens de eerste heats werd al snel duidelijk dat iedereen er zin in had. Na de 2e heat was opstellen in de pits en op de baan duidelijk en ook de herstarts verliepen beter en vlotter dan ooit, doordat de rijders beter bleven staan. Maar tsjonge, wat een gave heats zijn er door de teams op de baan gezet. We hebben heel mooi teamracing gezien, maar ook veel treintjes met maar 2 teams en zelfs treintjes met alle teams die er waren.  Veel harde hits op de baan maar ook veel hulp van elkaar buiten de baan.
 
Wat ons echt opviel was de sportiviteit en het plezier onder de rijders. De hits waren hard maar fair. We hebben ontelbaar veel “handshakes” gezien en de enorme glimlachen op de gezichten van de rijders waren een bekroning van het werk vooraf.
 
 
Als organisatie krijg je maar een klein deel mee van de actie op de baan omdat je met tig dingen tegelijk bezig bent. Ondanks dat we ‘voelden’ en aan de lachende gezichten zagen dat het een goede dag was, blijft het natuurlijk afwachten tot de eerste reacties en de filmpjes komen. Na het zien van de filmpjes konden we eigenlijk niet geloven wat we allemaal gemist hadden. Wat was dit een gave dag. Iedereen had er zin in. Het was super om te zien met welke mentaliteit de rijders de baan op zijn gegaan. “We doen wat we moeten doen“ en “we zien wel wat er gebeurd” en “als we schade hebben dan blijven we dat repareren zolang het kan, en zolang we plezier hebben”. Dit is de mentaliteit die elke bangerorganisatie zich wenst. Deze mentaliteit is wat deze editie van de Emmen teamrace zo speciaal en zo’n succes heeft gemaakt. Samen met ons ervaren team van vrijwillgers, officials, trekkerchauffeurs etc etc.
 
Met zijn allen hebben we echt iets unieks neergezet. Ruim 240 bangers die minimaal 4 keer kunnen rijden op een dag. Zoveel klappers en zoveel wrakken maar toch vloeiend laten verlopen. Onze felicitaties aan alle prijswinnaars, dik verdiend. Iedereen bedankt voor jullie inzet. Het was geweldig. Voor ons gevoel hebben we allemaal een beetje gewonnen dit weekend maar de grote winnaar dit jaar was toch wel; het publiek!!
 
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu