20170909 - ASEBangers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NIEUWS
Nieuwsbericht Saloonstox en 2ltr Saloon Stockcars
9 september 2017


 

 
Het volgende evenement op Speedway Emmen zal een speciale zijn. Namelijk voor de F1 & F2 stockcar is het de race om de gouden helm, de Saloonstox en Bangerstox gaan strijden om het ASE Kampioenschap, en de 2ltr Saloons, dat wordt wel helemaal wat, want voor hun een internationale aangelegenheid, de WORLD OF SHALE 2017!!! Wat een eer om al in het eerste jaar SSCA 2ltr Saloons zo’n groot evenement te organiseren! Het is dan ook geen dag, maar een weekend!

Let op zaterdag 30 september starten de races om 17:00 uur!!!

Aan de start komen op zaterdag de ASE Bangerstox, ASE Saloonstox en de 2ltr Saloons. (F1&F2 ovb) In de Bangerstox is het #307 Frank Boon die op kop gaat, met #277 Nick Jansen of Lorkeers en #505 Merten Kok op de tweede en derde plaats. Het zal ons benieuwen welke kant dat op gaat!

De combinatie #885 Morice Katier en Ford Granada lijkt haast onverslaanbaar in de ASE Saloonstox, maar goed, er moet wel gewerkt worden want #128 Mark van Schijndel en #767 Sven de Jong stoken het vuur hoog op vanaf de tweede en derde plaats!!!

De 2ltr Saloon Stockcars blijven ons verbazen. Geregeld wordt er een occasion uit Engeland opgehaald, en her en der in schuren en tuinhuisjes wordt nog druk gelast om helemaal zelf een waardige Saloon op te bouwen. De verwachting is dat er eind dit jaar toch al een 20 tal Saloons raceklaar zal zijn. Per evenement met enkele Engelse coureurs aangevuld kunnen we niet anders zeggen als dat deze klasse een schot in de roos is! Hulde voor al het vertrouwen van coureurs en publiek in deze klasse!

De WORLD OF SHALE is een evenement van de bovenste plank. De verwachtingen zijn dat er een 10 tal Engelse coureurs aan deel gaan nemen. Dat zal wat worden, een dikke 25 Saloons, en dat ook nog zaterdagavond onder sfeerverlichting, of wellicht kunnen de lampen wel uit, want de vonkenregels zullen zich laten zien!

Zondag 1 oktober starten de races om 12:00 uur!!!

Aan de start komen op zondag de 2ltr Saloons, de F1 & F2 stockcars en ovb de ASE Saloonstox.

Wat nu eerst heel belangrijk is, is dat er zo snel mogelijk ingeschreven wordt. Het aan Saloonstox inschrijvingen voor de zondag is namelijk bepalend of deze klasse dan op zondag ook aan de start komt. Op het online inschrijfformulier kun je bij “opmering” je deelname op zondag toelichten.

Dus succes bij het inschrijven, en veel plezier bij het in gereedheid brengen van je Saloon of Stox!!!!!


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu