20180313 - ASEBangers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NIEUWS
Nieuwbericht maart 2018
13 maart 2018

De voorbereidingen voor de Speedway Emmen Seasonopener op 24 maart zijn in een vergevorderd stadium. De inschrijvingen voor de Unlimited Bangers komen in grote aantallen binnen, met als zeer positieve bijkomstigheid dat zo’n 40% zich inschrijft met een transponder. Dat zegt genoeg over de interesse om toch voor het puntenkampioenschap mee te strijden. De rijders zijn nieuwsgierig naar de rondetijden en de mogelijkheden van de transponders. Heel leuk allemaal!

Inmiddels is echter ook alweer het moment gekomen om verder te kijken naar het volgende evenement, namelijk op 14 april, dan komen naast de gebruikelijke F1 & F2 races, de 2ltr Saloon Stockcars, de Saloonstox en de Bangerstox op de Speedway Emmen Arena hun kunnen en krachten meten. ASE Bangers verzorgt de inschrijvingen voor deze 3 klasses en per direct staan daar dan ook 3 inschrijfformulieren voor klaar. Voor de Saloonstox en Bangerstox gelden dat degene die in de groepsapp zitten zich niet in hoeven te schrijven, zij staan automatisch op de startlijst. Bij verhindering wel even melden. Overige inschrijvingen worden op volgorde van ontvangst behandeld, en vol = vol.
Seizoen 2017 was het eerste jaar dat de 2 ltr Saloon Stockcars volgens het Engelse SSCA reglement in Nederland verreden werd, op Emmen wel te verstaan. Een volledig nieuwe formule voor eigenlijk heel racend Nederland. De interesse was en is heel groot, vanuit vele verschillende takken van gemotoriseerde sport stromen er nieuwe coureurs naar deze middel budget klasse. We startten 2017 met 13 Saloons, en over het hele seizoen hebben 40 verschillende rijders de Emmen Stockcar Arena uitgeprobeerd, waarvan 13 Engelsen. Inmiddels hebben we nu 35 startnummers uitgegeven aan Belgische, Duitse en Nederlandse rijders, dit wordt een absoluut succesnummer!

Ook andere circuits hebben even op afstand toegekeken, en willen graag meewerken aan dit succesnummer. Eerst de NNO Terapel, waar reeds al demo’s gereden zijn, en ook Raceway Venray stelt het circuit beschikbaar voor de 2ltr Saloons. Beide maken nu net als Speedway Emmen deel uit van het overkoepelende SSCA, SaloonStockCarAssociation. Het allerlaatste nieuws is dat door bestuurswijzigingen nu dan ook de PAC Posterholt het circuit geschikt maakt voor de rechtsom racende  2ltr Saloons. Dit jaar nog kunnen er demo’s gereden worden, hoe mooi kan het zijn, 2 circuits in het noorden en 2 in het zuiden!
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu