20181019 - ASEBangers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NIEUWS
Blue Oyster Trophy 2018 Weekender
19 oktober 2018

Nog 2 dagen en dan is het weer zover de Blue Oyster Trophy 2018. De Blue Oyster is sinds zijn intrede het grootste 1 daagse bangerevenement van Speedway Emmen. Om het het 10 jarig jubileum van het banger racing op emmen te vieren zal deze editie echter bestaan uit 2 dagen raceplezier.

De opzet dit jaar zal refereren aan enkele leuke wedstrijddagen die we in de afgelopen 10 jaar hebben gehad. Denk hierbij aan de All yank meeting en de verschillende pre90 meetings die er zijn geweest.

De dag wordt afgetrapt om ca 11:30 uur met de voorstellingsronde van de bangers. De aparte, mooie geschilderde of andere speciale auto’s mogen op het middenterrein geparkeerd worden. Aansluitend aan de voorstellingsronde mogen al deze autos een promoheat rijden om het publiek hun auto te showen. Deze heat gaat op volle snelheid maar is ZONDER CONTACT, Dus Geen contact toegestaan.

Na deze heat komend de f1s op de baan gevolgd door de saloons. Daarna gaan we echt beginnen met de bangers. Zoals gezegd rijden we in verschillende klasses, te weten; tanks, pre90s en modern. In elke heat doen allen de transponderrijders mee voor de punten en kwalificatie voor de grote finale; de Blue Oyster Trophy. De eerste 10 van de heat krijgen punten maar niet iedereen gaat door naar de finale. Bij de tanks gaan de eerste 7 door naar de finale, bij de pre90’s de eerst 6 en bij de moderne de eerste 8. Dit is naar rato bepaald aan de hand van het totaal aantal transponders per klasse. In totaal hebben we max 35 finaleplekken.

Om het jubileum extra kracht bij te zetten zullen er extra veel prijzen uitgedeeld gaan worden. In elke heat is er een beker vd winnaar en voor de best entertainer is er een beker en een geldprijs. Bij het oprijden van de baan In de grote finale wordt geloot voor de startpositie. Tijdens de finale wordt er nog eens 1000,- verdeeld over de top 3 en de best entertainer.  Na de finale krijgen we per klasse een allcomersrace. Hier kunnen geen punten verdiend worden voor het klassement en wordt er alleen gestreden voor Best entertainer beker en daarbij behorende geldprijs.  

In de 2 ronde allcomers rijden we weer voor de punten in het kampioenschap en rijden alle klasses weer door elkaar en is iedereen welkom, met of zonder transponders. Max 35 auto’s. Omdat het hier weer voor punten is krijgen de winnaars een beker en de Best entertainers weer een geldprijs.

Aan het einde van de dag sluiten we af met een dd voor iedereen die zondags niet weer wil rijden.

Na de DD wordt er een prijsuitreiking gehouden bij de Romniloods in de pits. Daar worden ook de special awards en eventueel bijbehorende enveloppen uitgereikt. Hierbij kun je denken aan best wrecker, best Entertainer, pedal to the metal award, maar ook alle awards voor de speciale autos.   

Na de prijsuitreiking zal er een feestje georganiseerd worden met Muziek zoals jullie op de site hebben kunnen lezen.  Daar worden gecontroleerd enkele vuurtonnen neergezet (alleen daar toegestaan).

Ivm met geluids overlast is het verboden om na 23:00 uur nog muziek te draaien, bangerautos te starten of overig lawaai te maken.

Zondags rijden de leftovers van zaterdag. En de unders. Bij de leftovers zijn alleen entertaiment prijzen te winnen aangevuld met enveloppen voor de best entertainers van de dd en van de dag. Alleen bij de unders zijn er ook nog wat bekers te winnen voor de winnaars. Deze dag zal vooral in het teken staan van plezier. Het weer beloofd goed mee te werken dit weekend en we zijn er van overtuigd dat we er met zijn allen weer een supergaaf weekend van gaan maken. Tot zaterdag allemaal!!  
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu