20183012 - ASEBangers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NIEUWS
Raceseizoen afgesloten, uitslag bekend.
30 december 2018
 
Vorige week zaterdag is onder barre omstandigheden de oliebollenrace verreden. Na dagenlang regenen is er vrijdags besloten om de bochten leeg te halen. Dit zorgde ervoor dat de baan nog redelijk goed te rijden was qua snelheid maar door de grote hoeveelheid water op baan zorgde de spray voor veel overlast. Met name voor de rijders en de officials die veelal op de volle laag getrakteerd werden. Ondanks het mindere weer was het publiek toch in grote getale gekomen. De races bij de Unlimiteds stonden in het teken van het baankampioenschap. Zoals vooraf reeds gezegd is was alles nog mogelijk en dat is ook gebleken. Aan het einde van de dag hadden we een andere volgorde dan we de dag begonnen waren.

Het eindklassement 2018 ASE Unlimited bangerklassement ziet er als volgt uit:

1e #999 Klaas Slager 157 punten
2e #202 Peter Hekman 131 punten
3e #60 Laurens van Dijk 130 punten
4e&5e #47 Dennis Beens & #282 Sebastiaan Hoes 119 punten
 
Zoals jullie kunnen zien was de strijd t/m de laatste race enorm spannend en zit er tussen nummer 2 en 3 slechts 1 puntje. We feliciteren Klaas “Mokko” Slager uiteraard met het behalen van het kampioenschap en de daarbij behorende plaatsing voor De World final van 2019. Klaas is toch al jaren een van de grote smaakmakers op emmen met zowel zijn racen als zijn wrecken. Daarnaast feliciteren we Peter Hekman met zijn tweede plaats en daarbij het 2e ticket voor de World Final van 2019. Als Derde is geëindigd Laurens van Dijk. Hij was erg dichtbij maar hij eindigt net buiten de echte hoofdprijzen.

Al met al was het weer een mooi jaar op Speedway Emmen waar we mooie races hebben gezien. Gelukkig zijn er ook dit jaar geen ernstige blessures ontstaan en heeft iedereen op zijn manier in meer of minder mate kunnen genieten van de bangersport. Op naar volgend jaar!! We zijn intern alweer volop bezig met het nieuwe jaar maar daarover binnenkort meer. Voor nu willen we alle rijders, vrijwilligers van ASE, supporters en iedereen die afgelopen jaar op welke manier dan ook zijn of haar steentje heeft bijdragen hartelijk danken en een knallend uiteinde wensen!

We hopen jullie terug te zien op onze Eindejaarsfeest/ Nieuwjaarsborrel/ Prijsuitreiking op zaterdagavond 19 januari In cafe “het Witte peerd” te Nieuwleusen. Vanaf ca 21:00 uur zijn jullie van harte Welkom. Voor meer info zie ons facebookpagina.


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu