20181015 - ASEBangers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NIEUWS
Het 10 jarig bestaan van ASE Bangers Emmen
15 oktober 2018Het 10 jarig bestaan van ASE Bangers Emmen vier je maar 1 keer. Daar zoek je dan de beste ingrediënten voor bij elkaar. Het werd, de Blue Oyster Trophy in een race weekend. Dat bied mogelijkheden. We voelen de klik van de Bangers met de 2ltr Saloons. Het raceweekend wordt gecombineerd  met dit continents grootste 2ltr Saloon evenement, de World of Shale.

Zaterdag 20 oktber staat in het teken van de Blue Oyster Trophy. Op de social media zijn al vele foto’s voorbijgekomen van de unieke en prachtig klaargemaakte Bangers. In verschillend ingedeelde klasses om elk type auto goede kansen te geven wordt er gekwalificeerd voor de grote finale, welke al de voorgaande jaren een absoluut hoogtepunt van het Unlimited Bangers seizoen is. En zo ook dit jaar, alhoewel er door de (veel) grotere diversiteit aan type auto’s het wel eens de spannendste Blue Oyster ooit zou kunnen worden.
Na de finale komt er een reeks allkomers, al dan niet met klassement punten, waar de wrecking trains het mooiste schouwspel voor het publiek zijn. Ongekende snelheden, ongekend platgereden Bangers en ongekend veel trotse coureurs bezorgen zichzelf en het publiek adrenalinestromen die sterker zijn dan de grand canyon.

Tussen de Banger manches door brengen de F1 Stockcars het gebruikelijke V8 motorgeweld, en kwalificeren de 2ltr Saloons zich voor de finale op zondag. Net voor de Bangers DD, voor de Bangercoureur die niet op zondag aan de start verschijnt, strijden de 2ltr Saloons voor de HOEKMAN RVS MAN OF STEEL AWARD. De naam zegt het al, wie is sterker, de coureur of de Saloon. Onderschat het niet, de massieve volledig uit stalen kokers gebouwde Saloon Stockcars gaan wederom alles op alles zetten om te winnen. Al moeten ze vertikaal langs de boarding! Het enige wat roodgloeiend wordt zijn de uitlaten, remmen kennen ze niet.

Rond 18/19:00 uur zal het motorgeweld dimmen, de sleeptrekkers brengen de voor de zaterdag laatste Bangers terug naar het rennerskwartier. Aansluitend start nabij de trekkerloods het eerste door ASE Bangers georganiseerde open lucht Bangers Party met muziek van DJ Peter in de Ether. Dit zal ook de enige plaats op het rennerskwartier zijn waar muziek gedraaid gaat worden. Om de gezelligheid compleet te maken worden hier zeer gecontroleerd vuurtonnen en hout beschikbaar gesteld. Ook echt alleen deze avond, en op deze plaats.  Als de meeste mensen de party gevonden hebben zal naar verwachting rond 20/21:00 de Special Awards prijsuitreiking plaatsvinden.

De zondag zal starten met de 2ltr Saloon Stockcar SSCA World of Shale, gevolgd door een mix van Unlimited Bangers, Unders Bangers, Saloonstox en 2ltr Saloon Stockcars. De verwachting is dat rond 17:00 het eind zal vallen voor dit ultieme sensatie weekend na de Unders en de Unlimited Bangers DD’s.

Ps: vergeet niet vast een speciaal ontworpen polo shirt of hoodie te bestellen! Ze kunnen zaterdagochtend betaald en afgehaald worden nabij de blauwe rijderslicentie unit in de pitlane! 
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu